Consulting: wat hoe en waarom

Administratie MKB geen sinecure

Wanneer u te maken krijgt met een bedrijfsadministratie, komt er heel wat bij kijken. Behalve voor uzelf de zaken op een rijtje krijgen qua administratie, moet u ook voor de belastingdienst een goed overzicht hebben van uw inkomsten en uitgaven, van de investeringen en de afschrijvingen. Want de belastingdienst heeft hiervoor regels waaraan u moet voldoen. Daarbij is hulp van buitenaf vaak onontbeerlijk. De administratie voor MKB valt nu eenmaal niet mee.


Administratie uitbesteden

Behalve een bedrijf runnen, wilt u ook graag weten hoe u er financieel bijstaat. U wilt weten of al uw debiteuren op tijd betaald hebben en hoeveel er nog iets open staat dat u zelf nog moet betalen. Ook wilt u graag op de hoogte zijn van uw eventuele voorraad, uw kosten op diverse gebieden en ga zo maar door. U heeft immers een bepaald budget en dat wilt u niet overschrijden. Daarvoor heeft u een goed boekhoudprogramma nodig. En ook mensen om hier mee om te gaan. Ook kunt u de administratie voor MKB helemaal uitbesteden. Dan hebt u uw handen vrij voor die dingen waar u goed in bent: ondernemen. Want wat hebt u eraan om extra mensen in diens te nemen die de boekhouding voor u doen, wanneer u het bij een deskundige kunt leggen? Deze kan ervoor zorgen dat u altijd up-to-date blijft van de financiële situatie binnen uw bedrijf. En hij geeft u ook goed advies.


Duizenden Euro's besparen

De belangrijkste zaken voor de belastingdienst betreffen het aangeven van de BTW en de jaarrekening. Dat zijn soms ingewikkelde zaken. En hoe groter uw organisatie is, hoe moeilijker dit wordt. Wanneer u personeel in dienst heeft, krijgt u ook nog eens te maken met loonbelasting. Zaken die u zelf vaak niet meer kunt overzien. En het is ook wel heel veel. Maandelijks of vier keer per jaar de btw berekenen en ook nog precies weten welke artikelen onder welk btw tarief vallen is een hoop gedoe. En dan hebt u nog te maken met de steeds weer veranderende regels van de belastingdienst met betrekking tot de aftrekposten. Want u wilt natuurlijk wel gebruik maken van de voordelen die bepaalde aftrekposten met zich meebrengen. En misschien komt u in aanmerking voor zelfstandigenaftrek. Hiervoor moet u voldoen aan het urencriterium. Deze kan u duizenden Euro's besparen. Maar dan is het wel beter om een deskundige uw aangifte inkomstenbelasting te laten doen en u hierover te adviseren vanwege de strikte regels. Dat betaalt zich al snel terug. Deze kan u precies vertellen wat u moet doen en laten om alles in goede banen te leiden, zodat u rustig verder kunt met ondernemen.

Tip: AEC Uden is een bedrijf dat over de juiste expertise beschikt voor het afhandelen van de administratie voor het sectoraal MKB.


Delen